Home /

Ontdek wat jij kan doen

Ontdek wat jij kan doen

Background image

Als gezin (single, koppel, kroostrijk,...), vereniging, school of wijkcomité kan je heel wat zaken doen om bij te dragen tot het verkleinen van de restafvalzak. Ontdek hoe jij het verschil kan maken.

Bekijk de acties in jouw gemeente

Wat kan je doen als gezin?

Plastic sorteren, kraantjeswater drinken, kippen houden, ... Als  single of gezin zijn er heel wat acties die je al doet of die je bijkomend kan ondernemen om je restafval te verkleinen. Je ziet meteen de impact op jouw afvalzak. Je ontdekt alle acties voor gezinnen op de pagina van jouw gemeente! 

Heb je zelf een origineel initiatief bedacht? Vertel ons hoe jij voor 30% minder gaat en misschien wordt jouw actie opgenomen in onze lijst!

Wat kan je doen als vereniging?

Als vereniging kan je meer dan je steentje bijdragen tot het verkleinen van je restafval. Je ziet meteen de  impact op jouw afvalzak. Denk maar aan het gebruik van herbruikbare bekers, het meenemen van kippen op jouw kamp of het organiseren van een ruilmarkt voor (uniform)kledij.

Heb je als vereniging zelf een leuk initiatief (bv een repair cafe, kookatelier of zero waste naaien) om mee te helpen aan onze campagne? Stuur je voorstel door en misschien wordt hij opgenomen in onze lijst!

Wat kan je doen als school?

Als school is het niet alleen belangrijk om als leerkracht of directie iedereen te sensibiliseren, maar je kan ook heel wat zaken aan de leerlingen bijbrengen. Denk maar aan het drinken van kraantjeswater, het juist sorteren of het organiseren van sorteerworkshop. Je ziet meteen de  impact op jouw afvalzak.

Heb je als school zelf een origineel voorstel om je restafval te verkleinen? Vertel er ons over en misschien nemen we je actie op in onze lijst!

Wat kan je als wijk/buurtcomité doen?

Een propere wijk is prettig om in te wonen en te leven. Maar ook binnen onze huishoudens is het belangrijk om bewust met restafval om te gaan. Organiseer met jouw wijk of buurtcomité een repair café, ruilmarkt of start met kippen en draag zo bij aan onze campagne! Per deelgenomen actie zie je meteen ook de impact op jouw afvalzak.

Heb je zelf nog een leuk initiatief bedacht? Vertel er ons over en misschien nemen we je idee op in onze lijst met acties!

Registreer je nu en ontdek welke prijzen je kan verkrijgen

Registreer je nu