Home / Infotheek /

Wat betekenen de veelgebruikte termen op verpakkingen van voedingsproducten?

Wat betekenen de veelgebruikte termen op verpakkingen van voedingsproducten?

Is 'koel bewaren' hetzelfde als 'in de koelkast bewaren'? Om te voorkomen dat je iets moet weggooien omdat je het per ongeluk verkeerd bewaard hebt, is het belangrijk om te weten wat de verschillende bewaartermen op verpakkingen betekenen. Dit zijn de meest voorkomende.

  • Bewaren in de diepvries: Bewaren bij een temperatuur van -18°C (of kouder).
  • Bewaren in de koelkast: Bewaren tussen de 4 en 7°C.
  • Koel bewaren: Bewaren bij een temperatuur van max. 15°C.
  • Bewaren bij kamertemperatuur: Bewaren tussen 18 en 22°C.
  • Droog bewaren: Bewaren bij een maximale luchtvochtigheid van 70 %.
  • Bewaren in het donker: Bewaren op een plaats beschermd tegen direct licht.

Hoelang kan je je inkopen in de koelkast bewaren?

Of je nu verse vis koopt of wortels uit je moestuin in de koelkast steekt: alles heeft zijn houdbaarheidsdatum.

Hoelang dan?

Hoelang kan je je inkopen in de diepvriezer bewaren?

Dit zijn de meest voorkomende inkopen en de maximale tijden dat je ze bevroren mag bewaren.

Hoelang dan?
Terug naar kenniswijzer Ontdek wat jij kan doen

Gerelateerde artikels

Blog: Geen brol in de glasbol

Geen brol in de glasbol

Sorteren / Glas

Glasbollen lusten alleen glazen flessen en bokalen. Deze sorteerwijzer helpt je op weg.

Lees meer
Blog: Glashelder gerecycleerd

Glashelder gerecycleerd

Recycleren / Glas

Het recycleren van glazen flessen en bokalen kan eindeloos doorgaan, op voorwaarde dat we wit en gekleurd glas gescheiden houden.

Lees meer