Home / Infotheek /

Kom te weten hoeveel geld jij jaarlijks aan eten weggooit!

Kom te weten hoeveel geld jij jaarlijks aan eten weggooit!

Per jaar gooit een huishouden gemiddeld 110 tot 165 kilo aan voedsel weg. Dat is niet alleen een verspilling van het eten zelf, maar ook van de energie die nodig is geweest voor het telen, bewerken, verpakken, bewaren en vervoeren van de voedingsmiddelen. Minder energie verbruiken is belangrijk voor het verminderen van klimaatverandering. 

En het is natuurlijk jammer van het geld! Per jaar gooit een gezin gemiddeld 330 euro in de vuilnisbak door voedsel weg te smijten. Hoog tijd dus om te testen hoe het met de verspilling van jouw huishouden gesteld is. Door gedurende 2 weken op te schrijven wat voor eten je weggooit, krijg je meer inzicht in je koop- en verspillingsgedrag. 

Via deze link vind je een handig invulschema dat automatisch berekent hoeveel geld jouw gezin zo links laat liggen. Daardoor kan je beter anticiperen hoe je je boodschappen doet.

Hoe je als ouder voor 1.400 kg afval minder kan zorgen

Elk kind kost een huis, hoor je wel eens zeggen. Maar wist je ook dat de gemiddelde baby voor 1.400 kg aan afval zorgt?

Hoe dan?

Hoe groot is jouw ecologische voetafdruk?

 Bereken snel hoe belastend jouw levensstijl is voor het milieu en leer welke simpele zaken je onmiddellijk kan doen om je ecologische voetafdruk kleiner te maken.

Wat is jouw ecologische voetafdruk?
Terug naar kenniswijzer Ontdek wat jij kan doen

Gerelateerde artikels

Blog: Hoe richt je je koelkast correct in?

Hoe richt je je koelkast correct in?

voedselverspilling / Voorkomen

Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Denk dan aan deze tips om je koelkast correct in te delen.

Lees meer
Blog: 5 tips om lekkers langer en beter te bewaren

5 tips om lekkers langer en beter te bewaren

voedselverspilling / Voorkomen

Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Houd onze bewaartips in acht en je zal langer ‘plezier’ hebben aan je producten.

Lees meer