Voedselverlies in kaart
In een notendop:
- Een Vlaams huishouden verspilt gemiddeld 1,7 kg voedsel per week
- Op jaarbasis komt dat op 88 kg per huishouden of 37 kg per persoon.
- De kostprijs van voedselverlies komt per huishouden op 369 euro per jaar.
- De klimaatuitstoot van voedselverlies komt per gezin op 140 kg CO2 per jaar.
- Huishoudens zijn verantwoordelijk voor 23% van alle voedselverliezen in de keten (naast horeca, verwerkende industrie, etc.)
Wat zijn de belangrijkste redenen voor voedselverlies?
- 57% niet op tijd gebruikt
- 30% te veel bereid, opgeschept of geschonken
- 13% andere
Hoe groot is jouw ecologische voetafdruk?
Bereken snel hoe belastend jouw levensstijl is voor het milieu en leer welke simpele zaken je onmiddellijk kan doen om je ecologische voetafdruk kleiner te maken.
Bereken jouw ecologische voetafdrukGerelateerde artikels
Hoe richt je je koelkast correct in?
voedselverspilling / Voorkomen
Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Denk dan aan deze tips om je koelkast correct in te delen.
5 tips om lekkers langer en beter te bewaren
voedselverspilling / Voorkomen
Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Houd onze bewaartips in acht en je zal langer ‘plezier’ hebben aan je producten.