Home / Infotheek /

Welke spullen kan je naar De Kringloopwinkel brengen?

Welke spullen kan je naar De Kringloopwinkel brengen?

Net je zolder of kelder opgeruimd? Geef je oude, maar nog herbruikbare spullen een tweede leven bij De Kringloopwinkel. Je kan je spulletjes zelf naar één van de winkels brengen of gratis laten ophalen bij je thuis. Wat wordt door De Kringloopwinkel aanvaard? Hou bij het opruimen alvast rekening met deze lijst.


Ongeschonden, nog bruikbare meubelen

Zetels, kasten, matrassen, eet- en slaapkamers, stoelen en tuinmeubelen zijn welkom in De Kringloopwinkel. Wandmeubels moet je echter naar het recyclagepark brengen. Daarvoor vindt De Kringloopwinkel helaas geen nieuwe eigenaars meer. Met onvolledige of beschadigde meubelen zoals vervuilde of gescheurde zetels en oude matrasbakken kan je ook terecht op het recyclagepark.

Kledij en textiel

Met herbruikbare kledij en textiel (zoals lakens en gordijnen) kan je iemand vast een plezier doen. Ook schoenen en lederwaren zijn welkom. Natte, beschimmelde, vuile kledij of textiel en versleten schoenen breng je naar het recyclagepark. Ook kapstokken moet je niet aan De Kringloopwinkel geven.

Klein gerief

Herbruikbare huisraad, servies, keukengerei, siervoorwerpen, boeken, DVD’s, CD’s, vinylplaten en speelgoed mogen naar De Kringloopwinkel gebracht worden. Kapot klein gerief hoort thuis op het recyclagepark.

Elektrische apparaten

Ongeschonden elektrische toestellen zoals wasmachines, computers, strijkijzers, fornuizen en koffiezetapparaten ziet De Kringloopwinkel graag komen. Verroeste of geschonden elektrische toestellen en boilers, zonnebanken en beeldbuisschermen dan weer niet.

Fietsen

Niets boven een toffe tweedehands fiets, scooter of brommer! Maar verroeste modellen breng je beter naar het recyclagepark.

Planten

Kamerplanten of buitenplanten in een bloempot die (met wat liefde en verzorging) nog te redden zijn, mogen komen pronken in De Kringloopwinkel. Planten die volledig kapot of beschimmeld zijn hebben hun beste tijd gehad en kan je thuiscomposteren of naar een recyclagepark brengen.

Andere

Kachels, sanitair, bouwmaterialen, ramen, deuren, gastoestellen en -flessen worden verzameld op het recyclagepark.

De ‘vzw Kringloopcentrum’ heeft winkels in Kortrijk, Waregem, Avelgem, Zwevegem, Wevelgem en Menen. Meer informatie en contactgegevens vind je op www.dekringloopwinkel.be.

Wist je dat je dit kon doen met oud textiel?

Kleren zijn niet enkel om aan je lijf te hangen. In plaats van ze weg te doen, kan je ze een tweede leven geven in eigen huis!

Tips voor oude kledij
Terug naar kenniswijzer Ontdek wat jij kan doen

Gerelateerde artikels

Blog: Hoe je als ouder voor 1.400 kg afval minder kan zorgen

Hoe je als ouder voor 1.400 kg afval minder kan zorgen

Textiel / Cijfers / Voorkomen

Elk kind kost een huis, hoor je wel eens zeggen. Maar wist je ook dat de gemiddelde baby voor 1.400 kg aan afval zorgt? Voorkom het door voor herbruikbare luiers te kiezen!

Lees meer
Blog: Zo sorteer je textiel

Zo sorteer je textiel

Textiel / Tweedehands / Sorteren

Die trui die je al lang niet meer draagt? Of dat kleurrijke beddengoed waar je kinderen te oud voor geworden zijn? Tijd om het een tweede leven te geven!

Lees meer