Wat is de ideale hoeveelheid ingrediënten per maaltijd?
Koken voor je gezin zonder dat iemand met honger van tafel gaat, maar tegelijkertijd ook restjes proberen vermijden? Dankzij dit handige overzicht van veelvoorkomende ingrediënten maak jij de ideale porties klaar voor het middag- of avondeten.
Ingrediënt | 1 volwassene | 1 adolescent | 1 kind |
Vis (zonder graten of afval) | 150 gr | 120 gr | 90 gr |
Vlees (zonder beenderen of afval) of vleesvervanger | 130 gr | 120 gr | 90 gr |
Ei als hoofdgerecht | 2 | 2 | 1 |
Pasta als hoofgerecht (ongekookt) | 120 gr | 120 gr | 100 gr |
Pasta als bijgerecht (ongekookt) | 60 gr | 80 gr | 45 gr |
Rijst, linzen, tarwe (ongekookt) | 60 gr | 80 gr | 45 gr |
Aardappelen (ongekookt) | 240 gr | 320 gr | 180 gr |
Groenten als bijgerecht | 250 gr | 250 gr | 150 gr |
Fruit als dessertje | 120 gr | 120 gr | 120 gr |
Kom te weten hoeveel geld jij jaarlijks aan eten weggooit!
Per jaar gooit een huishouden gemiddeld 330 euro aan eten in de vuilnisbak. Bereken hoeveel voedsel en geld jouw gezin links laat liggen.
Bereken jouw verlies hierWinkel goedkoper door verpakkingen te vermijden
Hoe bespaar je makkelijk tot 30% op je kasticket bij het winkelen? Let op hoe je producten verpakt zijn.
Zo bespaar je tot 30% op je kasticketGerelateerde artikels
Hoe richt je je koelkast correct in?
voedselverspilling / Voorkomen
Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Denk dan aan deze tips om je koelkast correct in te delen.
5 tips om lekkers langer en beter te bewaren
voedselverspilling / Voorkomen
Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Houd onze bewaartips in acht en je zal langer ‘plezier’ hebben aan je producten.