Home / Infotheek /

Wat is de ideale hoeveelheid ingrediënten per maaltijd?

Wat is de ideale hoeveelheid ingrediënten per maaltijd?

Koken voor je gezin zonder dat iemand met honger van tafel gaat, maar tegelijkertijd ook restjes proberen vermijden? Dankzij dit handige overzicht van veelvoorkomende ingrediënten maak jij de ideale porties klaar voor het middag- of avondeten.

Ingrediënt1 volwassene1 adolescent1 kind
Vis (zonder graten of afval)150 gr120 gr90 gr
Vlees (zonder beenderen of afval) of vleesvervanger130 gr120 gr90 gr
Ei als hoofdgerecht221
Pasta als hoofgerecht (ongekookt) 120 gr120 gr100 gr
Pasta als bijgerecht (ongekookt)60 gr80 gr45 gr
Rijst, linzen, tarwe (ongekookt)60 gr80 gr45 gr
Aardappelen (ongekookt)240 gr320 gr180 gr
Groenten als bijgerecht250 gr250 gr150 gr
Fruit als dessertje120 gr120 gr120 gr

Kom te weten hoeveel geld jij jaarlijks aan eten weggooit!

Per jaar gooit een huishouden gemiddeld 330 euro aan eten in de vuilnisbak. Bereken hoeveel voedsel en geld jouw gezin links laat liggen.

Bereken jouw verlies hier

Winkel goedkoper door verpakkingen te vermijden

Hoe bespaar je makkelijk tot 30% op je kasticket bij het winkelen? Let op hoe je producten verpakt zijn.

Zo bespaar je tot 30% op je kasticket
Terug naar kenniswijzer Ontdek wat jij kan doen

Gerelateerde artikels

Blog: Hoe richt je je koelkast correct in?

Hoe richt je je koelkast correct in?

voedselverspilling / Voorkomen

Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Denk dan aan deze tips om je koelkast correct in te delen.

Lees meer
Blog: 5 tips om lekkers langer en beter te bewaren

5 tips om lekkers langer en beter te bewaren

voedselverspilling / Voorkomen

Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Houd onze bewaartips in acht en je zal langer ‘plezier’ hebben aan je producten.

Lees meer