Home / Infotheek /

6 tips om nieuw leven te brengen in je favoriete ingrediënten

6 tips om nieuw leven te brengen in je favoriete ingrediënten

Suiker die volledig verhard is? Verschrompelde appels? Je kent de remedies misschien nog niet, maar ze zijn simpeler dan je denkt.

1. Opnieuw krokante groentjes

Groenten, zoals wortel, selder en paprika, die na een tijd in de koelkast zacht beginnen worden, kan je wassen, in stukjes snijden en een dag in water laten weken in de koelkast. Dat maakt ze opnieuw heerlijk krokant.

2. Versnel het rijpproces

Is je fruit nog niet rijp, maar wil je het proces wat versnellen? Stop de vruchten dan samen met een appel of banaan in een plastic zak.

3. Maak je brood weer kraakvers

Krokant brood weer kraakvers maken? Dat kan door het 10 seconden in de microgolfoven te verwarmen of door de bovenkant van het brood te bevochtigen en in de oven te plaatsen tot er een knapperige korst op komt.

4. Vers geplukte appels

Verschrompelde appels kan je overgieten met kokend water of er zelfs even in laten weken. Je zal je verbazen over hoe vers geplukt ze eruitzien.

5. Zachte suiker

Bruine suiker die hard is? Voeg er een partje appel aan toe, sluit de verpakking hermetisch af en plaats alles 15 seconden in de microgolfoven.

6. Afgesneden groenten doen groeien

Vele bladgroenten bewaren beter in een glazen pot met water dan in de koelkast. Wil je je groenten zelfs opnieuw doen groeien? Zet dan je broccoli, sla, kruiden, prei, lente-ui of selder in een ruime hoeveelheid water en zet het voor een raam waar veel zonlicht binnenkomt.

Dit is hoe je voedsel veilig bewaart zonder koelkast of diepvriezer

Voedsel bewaren zonder elektriciteit? Geen probleem, hier is ons advies!

Ga naar de tips

5 tips om je verse kruiden langer te bewaren

Zalig toch, verse kruiden uit je moestuin? Je kan ze gebruiken als smaakgevers en versiering voor ontelbare gerechten. Hier zijn onze tips om langer van ze te kunnen genieten.

Zo bewaar je je kruiden langer
Terug naar kenniswijzer Ontdek wat jij kan doen

Gerelateerde artikels

Blog: Hoe richt je je koelkast correct in?

Hoe richt je je koelkast correct in?

voedselverspilling / Voorkomen

Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Denk dan aan deze tips om je koelkast correct in te delen.

Lees meer
Blog: 5 tips om lekkers langer en beter te bewaren

5 tips om lekkers langer en beter te bewaren

voedselverspilling / Voorkomen

Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Houd onze bewaartips in acht en je zal langer ‘plezier’ hebben aan je producten.

Lees meer