5 tips om je verse kruiden langer te bewaren
Zalig toch, verse kruiden uit je moestuin? Je kan ze gebruiken als smaakgevers en versiering voor ontelbare gerechten. Hier zijn onze tips om langer van ze te kunnen genieten.
- De aarde in je moestuin is de beste bewaarplek voor kruiden. Laat ze dus staan en snij enkel de takjes af die je voor een maaltijd nodig hebt. Op die manier heb je geen overschot die je vervolgens in huis moet bewaren.
- In de koelkast blijven je kruiden het langst goed als je ze in de deur bewaart in een bokaaltje met water.
- Je kruiden inpakken in keukenrol of in een vochtige handdoek kan ook. De ingepakte kruiden leg je best onderaan in de koelkast.
- Heb je een kruidenplantje dat eruitziet alsof het niet lang meer zal meegaan? Knip dan de goede blaadjes of takjes af en bewaar ze in een potje. Gedroogd gaan ze langer mee.
- Kruiden bewaren door ze ergens in zout te verwerken kan ook. Mix grof zeezout samen met harde kruidensoorten zoals rozemarijn of tijm. Laat de mix twee dagen onbedekt drogen en bewaar het kruidenzout nadien in een bokaal.
Je verse kruiden kan je ook in een zelfgemaakte kruidenolie veranderen
Dit is hoe je voedsel veilig bewaart zonder koelkast of diepvriezer
Voedsel bewaren zonder elektriciteit? Geen probleem, hier is ons advies!
Toon de tipsHoelang kan je je inkopen in de koelkast bewaren?
Of je nu verse vis koopt of wortels uit je moestuin in de koelkast steekt: alles heeft zijn houdbaarheidsdatum.
Hoelang dan?Gerelateerde artikels
Hoe richt je je koelkast correct in?
voedselverspilling / Voorkomen
Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Denk dan aan deze tips om je koelkast correct in te delen.
5 tips om lekkers langer en beter te bewaren
voedselverspilling / Voorkomen
Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Houd onze bewaartips in acht en je zal langer ‘plezier’ hebben aan je producten.