Broodpudding de luxe
Dé klassieker om broodrestjes een zoet tweede leven te geven. Snel en simpel: hier is ons recept!
Welke ingrediënten heb je nodig?
Met de ingrediënten voor broodpudding kan je variëren, maar we helpen je alvast op weg met de klassieke basis.
- 12 Sneetjes oud brood
-
5 Eieren
-
2 dl melk
- 200 gr suiker
Bereiding
Week de rozijnen in warm water (of in rum). Verwarm de oven voor op 200°C. Roer de suiker los in de warme melk en giet over het brood. Laat een half uurtje rusten. Kluts de eieren en voeg er de rozijnen en wat kaneelpoeder bij. Roer dit mengsel door het broodpapje. Vet een bakvorm in met zachte boter. Giet het broodmengsel in de vorm en laat 50 minuten bakken in de oven. Laat de broodpudding afkoelen in de vorm. Stort 'm daarna op een rooster.
Extra tips
Maak eventueel een glazuur om de broodpudding af te werken. Klop het eiwit stijf en meng met poedersuiker tot een dik-vloeibare massa. Strijk over de broodpudding om te laten opstijven.
Je broodpudding wordt nog lekkerder wanneer je er wat gehakte noten, stukjes chocolade of peperkoek aan toevoegt. Serveer 'm eventueel met vanillesaus of aardbeienconfituur...
Meer receptjes voor zoetekauwen
Het hoeft niet altijd van aardbeien gemaakt te worden: recept voor pompoenconfituur
Een stuk halloweenpompoen over? Of enkele kleine pompoenen uit de moestuin?
Ga naar het receptEen koekje van eigen overschot: recept voor zoete aardappelwafeltjes
Een restje droge aardappelpuree over en toevallig zin in iets zoets?
Ga naar het receptGerelateerde artikels
Hoe richt je je koelkast correct in?
voedselverspilling / Voorkomen
Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Denk dan aan deze tips om je koelkast correct in te delen.
5 tips om lekkers langer en beter te bewaren
voedselverspilling / Voorkomen
Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Houd onze bewaartips in acht en je zal langer ‘plezier’ hebben aan je producten.