Doe dit met je restjes zuivel
Overschotjes kwark, yoghurt of melk hoef je echt niet weg te smijten. Hier zijn enkele simpele tips om ze te gebruiken in je gerechten.
- Gebruik kwark, yoghurt of melk als vervanger van room en roer het door je soep, marinades of curry.
- Maak een yoghurtdip met allerlei kruiden of een sausje. Een Griekse tzatziki maak je bijvoorbeeld met een overschotje zuivel(vervanger), geraspte komkommer, zout, peper en knoflook.
- Smoothies worden pas lekker met kwark, yoghurt of melk. Blendeer er je favoriete fruit bij.
- Maak zelf gezonde frozen yoghurt door verse vruchten door je yoghurt(vervanger) te mengen en het geheel in te vriezen.
Een smoothie maken met je restjes zuivel(vervanger)?
De combinaties zijn eindeloos, maar hier zijn onze favorieten!
Verwerk je verse kruiden in een zelfgemaakte olie
Verse kruiden maanden aan een stuk bewaren? Met deze recepten maak je olie die eruitziet alsof je ze in een delicatessenzaak gehaald hebt.
Ga naar de tips6 heerlijke recepten om broodverspilling tegen te gaan
Van de klassieke wentelteefjes tot de originele boterhampizza's!
Ga naar de receptenGerelateerde artikels
Hoe richt je je koelkast correct in?
voedselverspilling / Voorkomen
Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Denk dan aan deze tips om je koelkast correct in te delen.
5 tips om lekkers langer en beter te bewaren
voedselverspilling / Voorkomen
Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Houd onze bewaartips in acht en je zal langer ‘plezier’ hebben aan je producten.