Home / Infotheek /

Last van een dip? Laat dit recept voor kruidige dipsaus je opfleuren

Last van een dip? Laat dit recept voor kruidige dipsaus je opfleuren

Heb je het geluk van verse kruiden te hebben in je moestuin? Gebruik ze dan voor zelfgemaakte dipsausjes.

Welke ingrediënten heb je nodig?

  • Verse kruiden zoals peterselie, bieslook en dragon
  • 2 eetlepels kruidenkaas
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Peper en zout naar smaak

Hoe ga je te werk?

  1. Snijd de kruiden fijn.
  2. Meng alle ingrediënten onder elkaar.
  3. Deze saus is heerlijk bij viskoekjes, broodballetjes of hartige broodpudding.

Nog enkele tips

  • In een zelfbereide saus kun je je fantasie laten spreken én restjes verwerken.
  • Voor een groene saus meng je wat spinazie onder de sausbasis, een oranje saus krijg je met een restje wortelpuree.
  • Vervang in de dipsaus de kruiden door honing, kaneel en basilicum. Smaakt heerlijk bij rauwe witte kool.

Een koekje van eigen overschot: recept voor zoete aardappelwafeltjes

Een restje droge aardappelpuree over en toevallig zin in iets zoets? Maak dan koekjes van je hartige overschot!

Ga naar het recept

Het hoeft niet altijd van aardbeien gemaakt te worden: recept voor pompoenconfituur

Een stuk halloweenpompoen over? Of enkele kleine pompoenen uit de moestuin? Maak er iets zoets mee.

Ga naar het recept
Terug naar kenniswijzer Ontdek wat jij kan doen

Gerelateerde artikels

Blog: Hoe richt je je koelkast correct in?

Hoe richt je je koelkast correct in?

voedselverspilling / Voorkomen

Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Denk dan aan deze tips om je koelkast correct in te delen.

Lees meer
Blog: 5 tips om lekkers langer en beter te bewaren

5 tips om lekkers langer en beter te bewaren

voedselverspilling / Voorkomen

Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Houd onze bewaartips in acht en je zal langer ‘plezier’ hebben aan je producten.

Lees meer