Panzanella of Italiaanse broodsalade
Massa’s restjes in de koelkast én nog een half droog brood in het broodmandje liggen? Het recept voor panzanella is 100% voorraadafhankelijk! Als basisingrediënten kies je oud brood, tomaten, olijfolie, look en kruiden en de rest vul je aan met overschotjes uit de koelkast.
- 2 gebakken kipfilets, in blokjes gesneden (of restjes ham, gebakken zalm,…)
- 8 sneetjes oud brood
- 2 teentjes look, gesnipperd
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 2 el olijfolie
- 2 el rode wijnazijn
- 100 g paprika, fijngesneden
- 1/2 komkommer, fijngesneden
- 200 g kerstomaten, fijngesneden
- zout peper kruiden naar keuze (bijvoorbeeld Italiaanse kruiden)
Hoe maak je het?
Breek het brood in kleine stukken. Meng het brood, de kip, de look, ajuin en alle groenten met de wijnazijn en olijfolie in een grote kom. Kruid af met peper, zout en je favoriete kruiden. Laat de panzanella 30 min in de koelkast rusten voor je het serveert.
Zin in meer receptjes?
Restjesquiche van Stefanie Willaert
Enkele eitjes en al je restjes: zo maak je een overheerlijke lunch (die zelfs koud nog smaakt!)
Ga naar het recept3 groenten, 13 kliekjesgerechten
Een restje rauwe bloemkool, komkommer of sla? Dit kan je er nog mee doen.
Inspireer me!Broodpudding de luxe
Dé klassieker om broodrestjes een zoet tweede leven te geven.
Ga naar het receptGerelateerde artikels
Hoe richt je je koelkast correct in?
voedselverspilling / Voorkomen
Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Denk dan aan deze tips om je koelkast correct in te delen.
5 tips om lekkers langer en beter te bewaren
voedselverspilling / Voorkomen
Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Houd onze bewaartips in acht en je zal langer ‘plezier’ hebben aan je producten.