Weten waar Abraham de mosterd haalt? Bij dit recept voor peren-mosterdsaus
Enkele overrijpe peren liggen waar je iets origineels mee wilt doen? Maak er dit sausje van om bij je warme gerechten te serveren.
Welke ingrediënten heb je nodig?
- 2 overrijpe peren (en eventueel 1 extra peertje)
- Sap van 1/2 citroen
- Een beetje suiker (één of enkele lepels)
- 1 tot 2 dl appelsap (hoeveelheid afhankelijk van hoeveel saus je wilt)
- 2 eetlepels graanmosterd
- 2 dl room (of helft room/ helft melk)
Hoe ga je te werk?
- Schil de peren en snijd ze in blokjes.
- Voeg het citroensap en een beetje suiker toe.
- Laat het mengsel een 5-tal minuten in de microgolfoven op 900 watt garen.
- Haal uit de microgolfoven en mix tot moes.
- Om een lekkere saus te maken gebruik je een pan waarin net vlees (kip, gebraad, kalkoen …) gebakken werd.
- Haal het vlees uit de pan zodra het volledig gebakken is en giet het appelsap in de pan.
- Breng het appelsap aan de kook.
- Voeg de perenmoes samen met de graanmosterd toe. Laat even inkoken.
- Voeg de room toe en laat nog even indikken.
- Serveer de saus bij voorkeur bij een vleesgerecht. Je kunt nog een extra gestoofd of gekaramelliseerd peertje opdienen. Om duimen en vingers bij af te likken!
Nog een tip
Je hoeft de perenmoes niet direct af te werken tot een echte saus. Je kunt die ook invriezen om nadien te gebruiken!
Last van een dip? Laat dit recept voor kruidige dipsaus je opfleuren
Heb je het geluk van verse kruiden te hebben in je moestuin? Gebruik ze dan voor zelfgemaakte dipsausjes.
Ga naar het receptEen koekje van eigen overschot: recept voor zoete aardappelwafeltjes
Een restje droge aardappelpuree over en toevallig zin in iets zoets? Maak dan koekjes van je hartige overschot!
Ga naar het receptGerelateerde artikels
Hoe richt je je koelkast correct in?
voedselverspilling / Voorkomen
Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Denk dan aan deze tips om je koelkast correct in te delen.
5 tips om lekkers langer en beter te bewaren
voedselverspilling / Voorkomen
Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Houd onze bewaartips in acht en je zal langer ‘plezier’ hebben aan je producten.