Zo kan je brood langer bewaren
Elke dag zin in vers, knapperig brood? Hou dan rekening met deze tips!
- Bewaar je brood op kamertemperatuur en in de originele verpakking.
- In een plastic zak blijft het langer vers, in een papieren zak krokant. Steek je brood in een papieren zak en dan in een plastic zak, dan heb je beide voordelen.
- Vries een gesneden brood in als 'backup'. Even een lege brooddoos, dan kan je gewoon enkele boterhammen uit de diepvries plukken.
- Koop je brood ongesneden en snijd enkel de boterhammen af die je opeet. De rest van het brood blijft zo langer vers.
- Probeer ook een beetje in te schatten hoeveel brood je 'nodig' hebt en koop enkel wat op raakt.
Is je brood toch hard aan het worden?
Panzanella of Italiaanse broodsalade
Massa’s restjes in de koelkast én nog een half droog brood in het broodmandje liggen? Time to go Italian!
Ga naar het recept5 heerlijke tips om broodverspilling tegen te gaan
Verslind je broodrestjes tot aan de laatste kruimel in plaats van het weg te gooien.
Ga naar de tipsGerelateerde artikels
Hoe richt je je koelkast correct in?
voedselverspilling / Voorkomen
Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Denk dan aan deze tips om je koelkast correct in te delen.
5 tips om lekkers langer en beter te bewaren
voedselverspilling / Voorkomen
Wil je liever geen voedsel weggooien omdat het te snel bederft of je het uit het oog was verloren? Houd onze bewaartips in acht en je zal langer ‘plezier’ hebben aan je producten.